top of page

Als het erop aankomt...

Ze zeggen dat een kind in de eerste levensjaren gevormd wordt. Er ligt een fundament voor het leven. Familie is mijn fundament waarin niet alleen waarden en normen gecreëerd zijn, maar ook mijn toekomst. Dat wist ik destijds natuurlijk niet...

Na 10 jaar vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika te hebben gedaan, keert mijn vader weer terug naar Nederland. Geen huis, geen baan, geen geld maar wel een vrouw en 5 kinderen rijker.

Mijn ouders besluiten zich te settelen in Nederland en moeten hun leven weer helemaal opnieuw gaan opbouwen. Al gauw komen ze tot de ontdekking dat werk en kinderen combineren een probleem is. Wat doe je met 5 kinderen als je moet werken? Geen werk, geen inkomen dus gingen ze op zoek naar opvangmogelijkheden. De opties waren zeer beperkt en een 'kille crèche' (aldus mijn ouders), sprak ze niet aan. Vanuit deze behoefte is het idee ontstaan om ouders te bemiddelen en hen te voorzien van een passende vorm van opvang. KINOP is ontstaan.

Mijn moeder was de eerste gastouder/nanny van KINOP en heeft jarenlang de opvang voor verschillende gezinnen verzorgd. Met babystapjes en door vallen en opstaan is KINOP uitgegroeid tot een volwassen organisatie. Als kind kon ik zakgeld verdienen door ‘mee te werken’ in het bedrijf. Een van mijn eerste klusjes was helpen met het maken van de kerstkaarten.

Later werd ik gepromoveerd tot het opnemen van de telefoon. Zo ben ik langzaam de ladder opgeklommen. Als ‘de kinderen van’ moesten wij onszelf altijd harder bewijzen tegenover onze ouders en het personeel. Een zeer leerzame ervaring waar wij tot op de dag van vandaag profijt van hebben.

Inmiddels hebben mijn broer en ik KINOP al een aantal jaren overgenomen. Wij hebben de organisatie eigen gemaakt met behoud van onze familienormen en waarden.

Sinds het ontstaan van ons bedrijf, 23 jaar geleden, is KINOP onderdeel van mijn leven en een weerspiegeling van wie wij zijn en waar wij voor staan.

Waarom ik ons verhaal vertel? In ons werk controleren wij ook de achtergrond van onze gastouders/nannies. Waar kom je vandaan? Hoe heeft het je gevormd? Hoe sta je nu in het leven? Deze informatie zegt veel over een persoon en helpt ons een goed beeld te vormen.

Deze kijk op mensen pas ik ook altijd toe op bedrijven. Elk bedrijf heeft zijn verhaal en ik vind het prettig om deze te kennen. Het geeft mij een beeld en gevoel van de intentie en visie van een organisatie. Afspraken, beloftes en vertrouwen zijn enkel loze woorden als je er niet naar handelt.

Als het erop aankomt val je terug op jouw fundament van waarden en normen. Dit geldt voor personen én bedrijven.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page