top of page

Mijn KINOP 

 • Wat zijn de voordelen voor mij om via KINOP te werken?
  Snel aan de slag. Wij hebben een wachtlijst van gezinnen die een nanny willen! Afspraken met ouders worden op papier gezet. Duidelijkheid en zekerheid voor beide partijen. Wij weten dat zodra er een persoonlijke band ontstaat het moeilijk is zakelijk te zijn. Bemiddeling bij conflict of vervelende situatie. Je werkt alleen maar wij zijn er voor je. Ook voor advies of hulpvragen omtrent de opvang. Gratis workshops en cursussen. Je hebt de mogelijk jezelf te blijven ontwikkelen. Goed verzekerd. Mocht je per ongeluk schade toebrengen in het huis van ouders dat niet door jouw verzekering gedekt wordt, dan dekt onze verzekering het. Mochten ouders niet betalen dan verzorgen wij het incassotraject (indien je dit wenst).
 • Wat zijn de nadelen voor mij om via KINOP te werken?
  In principe zijn er geen nadelen. Onderstaand een aantal punten die als nadeel ervaren kunnen worden….glas halfvol of halfleeg… Opvang is professioneel en moet voldoen aan verschillende eisen. Zo hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag. Jij moet aan verschillende eisen voldoen (juiste diploma, VOG, EHBO-certificaat, GGD-inspectie, jaarlijkse huisbezoeken etc.) Veel dingen zijn eenmalig en wij begeleiden je hiermee. Betaling worden geregistreerd. Je registreert digitaal de uren dat je gewerkt hebt. Ouders geven hierop een akkoord en ontvangen een factuur. Deze wordt aan ons betaald en wij maken het vervolgens over aan jou. Deze geldstroom wordt kassiersfunctie genoemd en is (wettelijk) verplicht. Het uurtarief dat je ontvangt is bruto. Afhankelijk van jouw situatie moet je daar een bepaald percentage belasting over betalen. Dit bedrag moet je zelf opzij leggen.
 • Zijn er kosten verbonden aan mijn inschrijving bij KINOP?
  Nee. Inschrijven is gratis. Wanneer je aan de slag wilt gaan bij een gezin moet je een VOG (verklaring omtrent gedrag) aanvragen. Dit kost €33,85-. Daarnaast moet je EHBO certificaat halen, deze betalen wij voor je.
 • Wat is mijn uurtarief?
  Het uurtarief is minimaal €11,03 per uur. Dit is ongeacht het aantal kinderen dat aanwezig is. Meestal ligt het uurtarief hoger bij aanwezigheid van meerdere kinderen. Het uurtarief wordt in overleg bepaald maar is nooit lager dan €11,03.
 • Hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag als ik via KINOP werk?
  Ja.
 • Wat is het verschil tussen een gastouder en een nanny
  Gastouder biedt opvang in haar eigen huis. Nanny komt bij ouders thuis.
bottom of page