top of page

Derdengeldenrekening

Gastouderbureaus zijn verplicht de opvangvergoeding bij ouders te innen en aan gastouders/nannies uit te betalen (kassiersfunctie). Omdat dit geld is niet van ons is vinden wij het belangrijk dat het veilig van A naar B komt. 

Wat is een derdengeldenrekening?

Dit is een rekening die los staat van de bedrijfsrekening. Deze rekening kan alleen gebruikt worden voor het maandelijks innen en betalen van de opvangvergoeding.

Waarom is dit belangrijk voor mij?

Elke maand gaat er een flink bedrag aan opvanggeld over deze rekening. Dit geld is bestemd voor gastouders en nannies.

Als gastouderbureau mogen wij dit geld niet 'lenen' of 'opmaken'. Ook bij een faillissement is 
het geld gewaarborgd. In het verleden zijn er gastouderbureaus omgevallen net nadat ze het opvanggeld van ouders hadden ontvangen. Het geld is dan weg, maar er is wel een grote kans dat je dit dan terug moet betalen aan de Belastingdienst. Ouders blijven namelijk verantwoordelijk voor de ontvangen kinderopvangtoeslag.

Via een derdengeldenrekening zijn ouders en gastouders/nannies gewaarborgd dat dit geld uitsluitend gebruikt wordt waar het voor bestemd is. 

 

Zijn er kosten voor mij aan verbonden?

Nee, de geldstroom via een derdengeldenrekening is onderdeel van onze service. 

Is een derdengeldenrekening verplicht voor gastouderbureaus?

Nee, helaas is dit niet verplicht voor gastouderbureaus. Een derdengeldenrekening kost geld (bank- en notaris kosten) en daarom zijn er maar weinig bureaus die hiermee werken.

bottom of page