Derdengelden rekening

Gastouderbureaus zijn verplicht de opvangvergoeding bij ouders te innen en aan gastouders/nannies uit te betalen (kassiersfunctie). Omdat dit geld is niet van ons is vinden wij het belangrijk dat het veilig van A naar B komt. 

Wat is een Derdengelden rekening?

Dit is een rekening die los staat van de bedrijfsrekening. Deze rekening kan alleen gebruikt worden voor het innen en betalen van de opvangvergoeding elke maand.

Waarom is dit belangrijk voor mij?

Elke maand gaat er een flink bedrag aan opvanggeld langs deze rekening wat bestemd is voor gastouders en nannies.

 

Als gastouderbureau mogen wij dit geld niet 'lenen' of 'opmaken'. Ook bij een faillissement is 
het geld gewaarborgd. In het verleden zijn er gastouderbureaus omgevallen net nadat ze het opvanggeld van ouders hadden ontvangen. Het geld is dan weg maar grote kans dat je dit wel terug moet betalen aan de belastingdienst. Ouders blijven namelijk verantwoordelijk voor de ontvangen kinderopvangtoeslag.

Via een Derdengelden rekening zijn ouders en gastouders/nannies gewaarborgd dat dit geld uitsluitend gebruikt wordt waar het voor bestemd is. 

 

Zijn er kosten voor mij verbonden?

Nee, geldstroom via een Derdengelden rekening is onderdeel van onze service. 

Is een Derdengelden rekening verplicht voor gastouderbureaus?

Nee, helaas is dit niet verplicht voor gastouderbureaus. Een Derdengelden rekening kost geld (bank-en notaris kosten) en daarom zijn er maar weinig bureaus die hiermee werken.

© 2015 KINOP 

Volg ons
  • Facebook-icon.png
Contactgegevens:
T: 024 378 93 48
E: info@kinop.nl