© 2015 KINOP 

Volg ons
  • Facebook-icon.png
Contactgegevens:
T: 024 378 93 48
E: info@kinop.nl
 

Voeding & more

Aanrader: een babycook

 

door Primavera

 

Je kleintje neemt haar/zijn eerste hapjes! Leuk! Maar nu moet je elke dag groentenhapjes gaan klaarmaken. Je kan natuurlijk babypotjes kopen maar er is nog een alternatief…een stoomapparaat voor babyvoeding. Je hebt ze in verschillende merken en uitvoeringen. Dit stoomapparaat speciaal voor het maken van maaltijden van jouw kleine.

 

Ik heb de Béaba Babycook cadeau gekregen van een goede vriendin. Wat een fantastisch apparaat! Alle ingrediënten in één bakje (groentje/vlees/vis/aardappel), stomen en klaar! Je kan het zo fijn malen als je wilt. Zo is het niet moeilijk een keukenprinses te zijn.

 

Een gezonde maaltijd voor je kleine in nog geen 15 minuten. Niet alleen is gestoomd eten supergezond omdat meer vitamines en mineralen bewaard blijven maar je kind leert ook pure smaken kennen. Een aanrader!

Recept babymaaltijd

Zoete aardappel met courgette (en kip)

 

Verhoudingen zijn niet zo belangrijk en de hoeveelheid is afhankelijk van je eter.

Gebruik een stuk van de zoete aardappel en verwijder de schil. Snij alles in stukjes. Gebruik ¼ van een courgette en snij deze na het wassen in stukjes. In de schil van de courgette zitten de meeste voedingsstoffen dus die schillen we niet. Voeg vlak voor het opdienen een klein klontje boter of scheutje olie toe aan het eten voor dat beetje extra!

Toevoeging vanaf 10 maanden: stukjes kipfilet.

 

Bereiding met pannetje water: Snij de pompoen in wat kleinere stukjes zodat deze sneller garen. Omdat de pompoen wat meer tijd nodig heeft voeg je de courgette pas later toe. Wanneer je met een vorkje in de pompoen prikt en hij valt uit elkaar dan is hij gaar.

 

Een babysteamer:  doe alle stukjes zoete aardappel, courgette en kip in het mandje. Giet het water tot de hoogste stand. Aanzetten. Klaar.